tiistai 15. toukokuuta 2012

Makuja aasiasta: Thaimaalainen hedelmäsalaatti

Pro Balance-veitsiesittelyn lomassa uskollinen kokkimme Tuomas Hyrsky valmisti suussa sulavan pehmeää thaimaalaista hedelmäsalaattia. Erinomaista vaihtelua perinteiselle hedelmäsalaatille saat noukkimalla hedelmiä hieman kauempaa kuin omasta omenapuusta.

Eksoottisen maun tuovat:
1 pitaya
1 kookos
1 mango
1 tölkki kookoskermaa
1 tölkki kondensoitu maitoa

Pilko mango ja pitaya (varo mangon isoa kiveä!) sekä riko kookospähkinä (vaikka rajulta kuulostaa, vasara on erinomainen apuväline sen rikkomiseen). Kuoren irrottua puolita kookospähkinä lavuaarin yllä, jotta et sotke sisältä tulevalla kookosmaidolla. Sekoita kookoskerma sekä kondensoitu maito sekaan ja nauti. Koristeluun Hyrsky käytti mansikoita. Kannattaa koittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti